NLP با هماهنگی دانش و عمل در زمینه روانشناسی مبتنی بر رویکرد مدل سازی عملگرا ، با توجه به ارتباطات و تغییر است. این تعریف توسط ریچارد بندلر و جان گریندر در دهه ۱۹۷۰ در ایالات متحده ساخته شد. قبل از هر چیز باید بگویم که nlp مخفف چه کلماتى ست. Neuro-Linguistic Programming (برنامه ریزی عصبى- کلامى) معناى ابتدایى این هست که هرکسی به واسطه قدرت کلام میتواند بر سیستم عصبی تأثیر بگذارد و ذهن خود یا دیگرى را برنامهریزی کند! این علم، در کشورهاى اتحادیه اروپا و ایالات متحده بسیار شناخته شده است. حتی در فرم استخدامِ برخى سازمانها هم میزانِ آشنایی با nlp مورد پرسش قرار می گیرد. در ادامه یکی دیگر از مقاله های هیپنوتیزم در این باره بیشتر توضیح خواهیم داد.
منابع NLP
NLP با الگوبرداری از افراد با استعداد، یعنی با شناسایی، توصیف و تقلید از شیوه ها و رفتارهای موفق و سپس انتقال آنها به کسانی که مایل به دستیابی به آنها هستند، مشخص می شود. ماهیت NLP مدل سازی از آنچه انسانها می توانند به بهترین شکل ممکن انجام دهند. در واقع روند “یادگیری از دیگران” است.
NLP همچنین روش خاصی برای نگاه به جهان و زندگی ایجاد کرده است. این یک فلسفه است که از توسعه انسانی ، استقلال ، آزادی اندیشه ، توانایی ارتباط با دیگران،.. حمایت می کند.
هدف NLP
NLP، به عملکرد پویای بین ذهن و زبان و چگونگی اثرگذاری آنها روی جسم و رفتار میپردازد. موجب توانمند سازی یک شخص نسبت به محرکها میشود. یادگیری ان ال پی را میتوان به یادگیری زبان ذهن تشبيه کرد.
آیا تا حالا برای شما پیش آمده که بخواهید با یک نفر که او را درک نمیکنید، یا زبان او را متوجه نمیشوید، ارتباط برقرار کنید؟ مثال کلاسیک آن وقتی است که شخصی به رستورانی در یک کشور خارجی میرود و بعد از سفارش غذای مورد نظرش، گارسون برای او خورشت جگر میآورد. در حالیکه در واقع او استیک خواسته بود، نه خورشت جگر!!!
این مثال همانند رابطه ما با ضمیر ناخودآگاهمان میباشد. در اصل ان ال پی به شما یاد میدهد، چگونه یک استیک را به ذهنتان معرفی کنید که در نهایت برای شما استیک بیاورد، نه خورشت جگر!
ما از زندگی چی میخواهیم؟ شاید ما فکر کنیم که پول بیشتر، شادی، رابطه سالم و خوب با اعضاء خانواده را میخواهیم. ولی احتمال دارد در عمل بیش از هر چیز به دنبال رژیم غذایی سالم باشیم.
چرا که احتمالا در ضمیر ناخودآگاه و خودآگاه ما، تفاوت زیادی بین این مقولهها وجود دارد و ما از آن بیخبریم. این تفاوت باعث میشود چیزی که در واقع از زندگی میخواهیم به صورت کامل برآورده نشود. و در نهایت موجب نارضایتی ما از زندگی خواهد شد.
ان ال پی به بهبود سریع افراد کمک بسیاری میکند. زیرا توانایی زیادی در ایجاد تغییر در عادتها و باورهای محدود کنندهای دارد که ما را از پیشرفت باز میدارد. ان ال پی با تکنیکهای مفید، خیلی سریع میتواند با کمک ضمیر ناخودآگاه، تغییرات مورد نظر را ایجاد کند.

هدف از یادگیری NLP
هدف از یادگیری NLP چیست
ان ال پی یک مهارت عملی است که به همه این امکان را میدهد که نبوغ خود را بشناسند و به حداکثر موفقیت برسند. از دیگر مزیتهای ان ال پی امکان ارتباط با خود و ارتباط با دیگران به شکل موثر است.
ان ال پی میگوید، هر کاری را که شخصی انجام داده است، شما هم با الگوبرداری صحیح، میتوانید دقیقا آن را انجام دهید و به نتایج مشابه دست پیدا کنید. همچنین به ما میآموزد که اگر موفقیتی کسب کرده باشیم، از آن موفقیت الگو بسازیم تا برای موفقیتهای بعدی از آن استفاده کنیم.
ان ال پی به زبان ساده یعنی چگون به ذهن خود بگوییم رفتار کند. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که تصمیم بگیرید یک روز صبح زود از خواب بیدار شوید و به مسافرت و یا تفریح بپردازید. اگر دقت کنید شوق بیدار شدن و تصاویر مربوطه انگیزه زیادی را در شما ایجاد میکند و مثلا اگر تصمیم داشته باشید که فردا ۶ صبح از خواب بیدار شوید، تقریبا نیم ساعت زودتر از خواب بر می خیزید. زیرا ضمیر ناخوداگاه این پیام را دریافت کرده است که این کار را انجام دهد. حال اگر بتوانیم از این مشخصه ناخودآگاه برای تغییر عادات و رفتار استفاده کنیم و انتظار خود را به زبان قابل فهمر ذهن اعلام کنیم، به نتایج فوق العاده ای دست خواهیم یافت.

تکنیک ان ال پی
تکنیک NLP
یکی از تکنیک های مفید ان ال پی در خصوص برنامه ریزی مجدد ضمیر ناخودآگاه است. همانطور که میدانید ناخودآگاه مخزن تمام باورها، اعتقادات و افکار ماست و از کودکی همانند یک ضبط صوت تمام باورها و ارزش های خانواده و جامعه را درون اندازی کرده ایم تا شخصیت فعلی ما شکل بگیرد.
ضمیر ناخودآگاه همانند یک مدیر اجرایی قدرتمند عمل میکند که هر فکر و باوری که به آن داده شود را پرورش میدهد و شدت آنرا زیاد می کند بنابراین انتخاب با ماست که چه افکاری را به ذهن خود هدایت کنیم. از طرف دیگر این ضمیر بسیار ساده لوح و تاثیر پذیر است و با تکرار میتوان بر روی آن تاثیر گذاشت. بخاطر همین صفت ضمیر ناخودآگاه است که به آن کودک درون می گویند. در تکنیک های nlp به نحوه شکل گیر رفتار رجوع میشود و با تکرار و ساخت عادات جدید، برنامه ریزی ضمیر ناخودآگاه را برای همیشه تغییرداده می شود.
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.