رهبران کسبوکارها میتوانند با این ۹ تکنیک ساده نشان دهند قدردان کارمندان هستند
چندی پیش نتایج یک مطالعه موسسه Gallup را میخواندم و برایم باورکردنی نبود: غالب کارمندان احساس میکنند که ازشان به درستی تقدیر و تشکر نمیشود. آنها اعتقاد داشتند مدیرشان سختکوشی و تلاششان را نمیبیند یا برایش ارزشی قائل نیست. این موضوع بسیار تاسفبار است چون همه میدانیم که حس قدردانی باعث افزایش انگیزه و روحیه کارمندان میشود. خود شما وقتی احساس کنید؛ سختکوشی شما دیده نمیشود یا مدیرتان ازتان قدردان نیست؛ انگیزه و روحیهای برای ادامه دادن دارید؟
مارگارت کوزینس میگوید: «قدردانی میتواند یک روز خوب ایجاد کند. حتی میتواند یک زندگی را تغییر دهد. شما میتوانید با کلمات همهچیز را به دست بیاورید.»
پس، چرا مدیران و رهبران کسبوکارها قدردان کارمندان خوب و وظیفهشناس خود نیستند یا حداقل نشان نمیدهند که قدردانشان هستند؟ شاید شما هم جزو افرادی باشید که میدانید کدام عضو تیمتان تلاش مضاعفی دارد ولی روشهای مناسبی برای نشان دادن ارزش و احترام قلبی و قدردانی عملی از او را بلد نیستید.
من در اینجا به ۹ روش و تکنیک اشاره میکنم که به رهبران کسبوکارها کمک میکند حس قدردانی خود از کارمندان را بروز دهند و به طور غیرمستقیم در انجام بهتر کارشان، افزایش انگیزه و روحیهشان موثر باشند.
۱- از آنها به طور شفاهی تشکر کنید
یک روش ساده این است که از کارمندان سختکوش در حین کار تشکر کنیم. دقت کنید که گاهی اوقات باید تشکر شما پیش از پایان کار و در زمان مناسبی باشد. یک تشکر شفاهی و صمیمی فقط ۱۵ ثانیه طول میکشد و نیازی به هیچ بهانهای یا برنامهریزی ندارد ولی میتواند انرژی یک هفته کارمندی را تامین کند.
۲- با دستهنوشته تشکر کنید
در پایان یک روز شلوغ کاری، با نوشتن یک تشکر روی کاغذ و رساندن آن به دست همکار یا کارمندتان، هم انرژی مثبتی برای خودتان ایجاد کردید و هم این حرکت برای کارمندتان بسیار ارزشمند و تحسینبرانگیز است. من بارها این کار را تجربه کردم و نتایج بسیار بزرگی گرفتم. به جای ارسال تشکرها با پیامک و گوشی یا از طریق ایمیل و سرویسهای الکترونیکی، روی کاغذ سادهای چند جمله نوشته و به دیوار بزنید تا نشان بدهید تلاش اعضای تیم و شرکتتان برایتان چقدر ارزش دارد. قبلا، در شرکتی سعی میکردم در پایان هر روز، یک پیام تشکر کاغذی به برد شرکت بچسبانم. این کار باعث انگیزش و هیجان در همه کارمندان شده بود چون تلاش میکردند امروز نامشان را روی برد ببینند.
۳- پاداشهای کوچک بدهید
روزی مدیر یکی از رستورانهای موفق تهران برایم تعریف میکرد آخر هفتهها، «اسکناس تایم» داریم. تعریف میکرد که چند اسکناس ۱۰ هزار تومانی درون جیبش میگذاشته و از کارمندان برتر در آن هفته با هدیه دادن یک اسکناس تشکر میکرد. این مدیر میگفت شاید ۱۰ هزار تومان بود ولی برایشان ۱۰۰ هزار تومان ارزش داشت و واقعا برای گرفتن این اسکناس با هم رقابت و جنگ میکردند.
۴- فرصت بدهید
تشکر و قدردانی خود را در قالب فرصتهای جذاب و هیجانانگیز به کارمندان نشان دهید. مثلا، مدیر پروژه خود را صدا کنید و ضمن تعریف از کار و برنامهریزی و دقتاش در پروژه اخیر، بلیط یک سفر رفت و برگشت به کنفرانس مدیریتی در جزیره کیش را در دستش قرار دهید. این فرصتها هم حس درونی کارمند را ارضا میکند و هم سکویی برای پرش و ارتقای سطح شغلی است.
۵- ازشان بپرسید که چه میخواهند
ما ایرانیها در این زمینه اندکی ضعیف هستیم. چرا راحت و صمیمی با کارمندان درباره اهداف و برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت آنها صحبت نمیکنیم؟ شما مدیر او هستید و باید در جریان اهداف و برنامههای زندگیش باشید تا مسیر رسیدن به آنها را برایش فراهم کنید؛ حتی اگر رویاهای آنها بیرون از شرکت و کسبوکار شما باشد. کمک به موفقیت آنها؛ در واقع کمک به موفقیت خودتان است.
۶- ایمیلهای گروهی ارسال کنید
زیاد میشنویم که مدیران بزرگ در دنیا، موفقیتها و پیروزیها بزرگ را با ارسال ایمیل گروهی برای همه کارمندان جشن میگیرند. حتی اگر یک تیم کاری دارند که اکنون به رشد و پیشرفتی رسیده است؛ با یک ایمیل برای همه اعضای تیم، ازشان تشکر کرده و خبر خوش را میدهند. در این ایمیلها میتوانید درباره تلاش و سختکوشی هریک از اعضای تیم، دستاوردهایی که کسب شده و اهداف بعدی صحبت کنید. ارسال ایمیل گروهی فقط تشکر و قدردانی از کارمندان نیست؛ بلکه یک سند افتخار برایشان در مقابل دیگران است.
۷- پروژههای بزرگتر به آنها بدهید
یک نشانه عملی قدردانی از یک کارمند، دادن مسئولیت بیشتر یا گماردن او در یک تیم و پروژه بزرگتر است. با این حرکت به او گفتید که شایشه پاداش و تقدیر است و به تواناییها، استعدادها و قابلیتهایش اعتماد دارید. به او فرصتی دادید تا بیشتر خودش را در شرکت اثبات کند و اعتماد به نفس بالاتری به دست بیاورد. فقط یادتان باشد که باید به او بفهمانید چرا مستحقق این پاداش بوده و یک قدردانی از کارهای با کیفیت خوب او است.
۸- برای یک چیز خاص تشکر کنید
یک روش تشکر و قدردانی این است که کلیگویی کنید و به کارمندتان بگویید از کارش راضی هستید و مستحق تشویق است ولی اگر قصد دارید اثری بیشتری روی او بگذارید؛ یک رفتار یا فعالیت و استعداد خاص او را هدف بگیرید و بگویید: «به خاطر فلان اخلاق و رفتارت یا تیزهوشی در آن پروژه پاداش دریافت خواهید کرد.» این هدفگذاری به کارمند نشان میدهد که برایش ارزش قائل هستید و حواستان کامل به او هست.
۹- گروهی بازدید کنید
به جای سرک کشیدنهای پنهانی و ردگیریهای مشکوک، بهتر است با دیگر اعضای تیم سراغ کارمندتان بروید و ازش بخواهید گزارشی به شما از روند کار بدهد یا وضعیت پروژه را با هم بررسی کنید. کمی وقت خود را با او سپری کنید و در حضور دیگران به او اهمیت بدهید و شایسته وقت صرف کردن بدانید. این کار نشان میدهد برایش اهمیت قائل هستید.
فراموش نکنید گاهی اوقات کارمندان نه پول و نه امکانات و رفاهیات بیشتری میخواهند؛ بلکه بزرگترین نیاز عاطفی آنها احساس قدردانی است.
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.