اکثر مردم نمیدانند استرس چه بلایی سر آنها آورده است. استرس فقط باعث سلب آرامش تو نمیشود؛ بلکه میتواند تمام ذهن و افکار تو را تحت تاثیر قرار دهد؛ روی تصمیمگیریهای تو اثر بگذارد و سیستم ایمنی بدن تو را پایین بیاورد تا بدنت مستعد انواع بیماریها باشد؛ عین یک قلعه بیدفاع میشوی که هر مهاجمی میتواند آن را تصرف کند.
تحقیقات جدید نشان میدهد درصد بالایی از ناباروریها به دلیل استرس زیاد است. استرس باعث افزایش دردها بیولوژیکی تو میشود و رنجهای روحی را مضاعف میکند. بازدهی کاری تو شدیدا افت میکند و نمیتوانی ارتباط درستی با همکاران و اطرافیان خود برقرار کنی.
بیشتر و بیشتر تنها و منزی میشود و معمولا در جمعهای دوستانه و خانوادگی منفعلانه رفتار میکنی. جالب است بدانی استرس باعث افزایش آلرژیها و حساسیتهای تو میشود و حتی در برحی افراد باعث بروز حالتهای تهوع مکرر میشود. سوزش معده، اختلالات هورمونی و تروما میشود و میتواند آسیبهای روحی بزرگ و جبرانناپذیری بر تو وارد کند. بیخوابی و اختلالات خواب هم از نتایج مستقیم استرس و اضطراب است.

استرس چیست
به همین دلیل است که همه روانشناسان تاکید دارند افراد دارای استرس و اضطراب باید هرچه زودتر آن را کنترل و مدیریت کنند. غلبه بر استرس، اولین گام برای رسیدن به شادی بیشتر، خوشبختی در زندگی و سرآغاز موفقیتهای بزرگ است. تا وقتی استرس داری؛ هرگز موفق نمیشود تصمیمهای مهمی در زندگی بگیری و ذهن قوی داشته باشی.
استرس چیست و انواع آن
در تعریف استرس میگویند موقعیتی یا وضعیتی که مجموعهای از مواد زیست شیمیایی مضر را وارد بدن و از جمله ذهن افراد میکند و تاثیرات منفی در درازمدت روی او میگذارد. استرس مثبت و منفی نداریم و اگرچه در اواسط قرن بیستم تصور میشد استرس خوب و مفید هم داریم ولی اکنون همه روانشناسان همعقیده هستند استرس مثبت نداریم و به ندرت احساس استرس میتواند اثرات مثبتی داشته باشد.
اگر میخواهی استرس را خوب بشناسی و بفهمی چه زمانی دچار استرس شدی؛ توجه کن چه زمانی احساس میکنی کنترل امور از دست تو خارج شده و تصور میکنی نیازهای تو فراتر از تواناییهای تو است. همه روانشناسان چنین تعریفهای مشابهی از استرس دارند که نشان میدهد ذهن تو فلج شده و قادر به انجام کاری نیست. احساس ضعف و ناتوانی به تو دست میدهد و تمام نیرو و انرژیت گرفته میشود. به همین خاطر هم میگوییم استرس اصلا خوب نیست و باید بر آن غلبه کرد.

غلبه بر استرس
استرس هم انواع مختلفی دارد و همه مردم یک جور استرس ندارند. برخی استرسها غریزی است. وقتی برای تو یک اتفاق غیرمنتظره میافتد یا در مکانی ناآشنا قرار میگیری یا احساس میکنی گم شدی و کسی نیست تو را کمک کند؛ به طور غریزی دچار استرس میشوی.
برخی استرسها از باور و فکر تو نشات گرفته میشوند. این شیوه فکر کردن تو است که باعث بروز استرس میشود. نگران میشوی به موقع پروژه را تحویل ندهی و مدیرت تو را تنبیه کند؛ پس دچار استرس میشوی. فکر میکنی همسرت تو را دوست ندارد و قدرت بیان یا روبرو شدن با واقعیت را نداری و دائم در استرس و اضطراب و التهاب به سر میبری. استرس داری در کنکور سراسری و پس از یک سال زحمت و تلاش و هزینه کردن در رشته خوبی قبول نشوی و بعد امید پدر و مادرت به یاس تبدیل شود؛ از آینده میترسی و فکر میکنی آینده خوبی نخواهی داشت یا به هیچ جایی نمیرسی و بعد در استرس قرار میگیری!
پس، منشا و منبع استرسهای افراد متفاوت است و برخی غریزی مضطرب میشوند ولی غالب مردم طرز نگرش و فکرشان است که استرسزا است و باید درمان شود.
روشهای غلبه بر استرس
شاید قرصها و داروهای ضداسترس مصرف کنید یا برخی پزشکان و روانشناسان به تو معرفی کرده باشند ولی فراموش نکن هیچ دارو و قرص بیخطر و مفیدی برای بدن وجود ندارد و ساخته نشده است. هر قرصی و هر دارویی عوارض جانبی خاص خود را دارد.
ممکن است استرس و التهابهای روزانه و همیشگی تو را فرو بنشاند ولی پس از مدتی مشکلات روحی و جسمی دیگر بروز کرده و باز هم گرفتار استرسهای جدیدی میشوی. روی جعبه داروهای ضد استرس عوارض آنها نوشته شده است و حتما باید قبل از مصرف این توضیحات و اطلاعات را بخوانی و با آنها آشنا شوی.

کنترل استرس با هیپنوتیزم
روشهای دیگر استرس همگی روی آرامش ذهنی و روانی تو تمرکز دارند و دستورالعملهایی برای مبارزه با استرس یا نادیده گرفتن آن هستند. تو را تشویق به مثبتاندیشی و تغییر فکر میکنند.
مثلا عبارتهای الهامبخش و تاکیدی با خود زمزمه کنی یا اینکه راه بروی و سراغ یوگا و ذهنآگاهی بروی. ورزش کنی و مشغول کارهای دیگری شوی تا استرس را فراموش کنی. در حقیقت، این روشها به جای پیدا کردن منشا استرس و تلاش برای ریشهکن کردن آن، سعی در دور زدن استرس و نادیده گرفتن آن دارند.
کنترل استرس با هیپنوتیزم
هیپنوتیزم و هیپنوتراپی یکی از روشهای مدیریت و کنترل استرس است ولی رویکردی بسیار بهتر و علمیتر نسبت به دیگر روشها دارد. در هیپنوتیزم سعی میشود ریشه استرس تو کشف و از ذهن و ضمیرناخودآگاه تو پاک شود. هیپنوتیزم سعی میکند استرس را به طور کامل از تو دور کند.
در واقع، هیپنوتیزم به استرس همانند یک بیماری نگاه میکند که باید درمان شود. هیپنوتیزم با برنامهریزی مجدد ذهن و تفکر تو و پرورش ایدههای جدید و خلاقانه، نوع نگرش منفی شما نسبت به ریشه استرس را تبدیل به نگرشی مثبت میکند.

هیپنوتیزم و هیپنوتراپی
تو شروع به تصویرسازی ذهنی میکنی و خاطرات خوب خود را به یاد میآوری. قدرت مواجه با حقایق و درک بهتر اتفاقات پیرامون خود را پیدا میکنی و در قبال آنها مسئولیتپذیری بیشتری خواهی داشت.
شخصیت تو از یک فرد ضعیف و ناتوان و همیشه شکستخورده و ناامید تبدیل به شخصیتی صبور، تلاشگر، خستگیناپذیر و آیندهنگر میشود و بیشتر از اینکه به نتیجه و آخر کار فکر کنی؛ ذهنت درگیر نحوه انجام کار به بهترین شکل است که در نتیجه آن همیشه به هدف میرسی و دیگر دلیلی برای بروز استرس وجود ندارد.
هیپنوتیزم شخصیت از دست رفته و ویران شده تو را بازسازی و بازآفرینی میکند تا به ارزش واقعی خود پی ببری و با تواناییهای بیانتهای خود آشنا شوی و باور کنی توان انجام هر کاری یا برای مواجه با هر رویداد و اتفاق خوب و بدی آماده هستی. وقتی ذهن و فکر تو تغییر میکند؛ تحول فشارها برایت آسانتر شده و فکرهای ناراحتکننده یا ناامیدکننده درون ذهنت کمتر و کمتر میشوند.
روش تضمینی غلبه بر استرس
انجمن رسمی روانشناسان ایالات متحده در سال ۲۰۱۹ آمار بسیار مهمی درباره درمان استرس داده است.

روش غلبه بر استرس
در یکی از بندهای این گزارش تاکید شده بالای ۹۲ درصد افرادی که استرسها و اضطرابهای روزانه و تقریبا دائمی داشتند؛ با هیپنوتیزم درمانی بهبود یافته و ابراز کردند دیگر اصلا گرفتار آن استرسهای پیشین نمیشوند.
این افراد از تغییر نگرش خود درباره دنیا و مسایل مختلف صحبت کرده و به روحیه خوب خود حتی در هنگام بدترین شرایط و اتفاقات صحبت کردند. انجمن روانشناسان امریکا تاکید کرده است هیپنوتیزم یک روش درمانی تقریبا تضمینی برای مبارزه با افسردگی، استرس و حالات روحی منفی است.
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.