هیپنوتراپی
هیپنوتراپی به معنای درمان به کمک هیپنوتیزم است. درمانگر با هیپنوتیزم کردن مراجع ٬ گامهای درمانی را در حین هیپنوتیزم دنبال می کند . هیپنوتراپی به معنای این است که درمانگر همزمان دو مولفه مهم را باید در خودش تقویت کرده و در آن مهارت داشته باشد .این دو مهارت شامل این موارد می باشد: لازم است که هیپنوتیزم را خوب بلد باشد و مهارت لازم را داشته باشد . همچنین اقدامات درمانی شامل شناخت و تشخیص بیماریهای قابل درمان با هیپنوتیزم را بداند. در بسیاری از موارد هیپنوتیزم در درمان بیماری ها کمک کننده است و درمان مکمل محسوب می شود .
باورهای نادرست درباره هیپنوتیراپی
هنوز برخی تصور می کنند که به هنگام هیپنوتیراپی ، یک فرد مقتدر و ماهر مدام ، فردی را که حالت تسلیم به خود گرفته است کنترل می کند. این تصور از واقعیت علمی به دور است. تصور وجود یک هیپنوتیزور با قدرت زیاد و اسرار آمیز در مقابل فردی ضعیف و مقهور ، به قرن هجدهم باز می گردد که هیپنوتیزم با استفاده از ” نیروهای مرموز ” و مغناطیسی صورت می گرفت. هیپنوتیزور در آن عصر، انسانی با قدرت جادویی و غول آسا بود که با اسبابی نا معلوم و ماورایی ، اراده و روح انسان های دیگر را کنترل و اداره می نمود.
درمان پرخوری با هیپنوتراپی
شاید هیپنوتراپی برای افرادی که میخواهند وزن کم کنند، از رژیم های لاغری و ورزش بهت نهایی بهتر باشد. کاری که هیپنوتراپی انجام میدهد این است که با اثرگذاشتن بر ذهن میتواند عادتهایی مانند پرخوری را تغییر دهد. با این حال، اینکه این روش تا چه اندازه مفید است هنوز جای بحث دارد.
درمان پرخوری
روش درمانی پرخوری با هیپنوتراپی
در جلسه هیپنوتراپی، درمانگر با توضیح اینکه هیپنوتراپی چیست و چطور عمل میکند کارش را آغاز میکند؛ سپس اهداف فردی شما را مرور میکند؛ بعد از آن، احتمالا درمانگر با صدایی آرام شروع به صحبت میکند تا به شما کمک کند به آرامش برسید و احساس امنیت کنید.
بعد از اینکه ذهن در حالت آرام و پذیرا قرار گرفت، درمانگر روشهایی برای تغییر عادتهای غذایی و ورزشی شما یا راههایی برای رسیدن به اهداف کاهش وزن پیشنهاد میدهد. در این مرحله، بعضی کلمهها یا عبارتها مفید هستند. احتمال دارد درمانگر با بهاشتراکگذاری تصویر ذهنی زنده به شما کمک کند خودتان را در حالتی تجسم کنید که به اهدافتان رسیدهاید.
در پایان جلسه هیپنوتراپی، درمانگر به شما کمک میکند تا از هیپنوتیزم بیرون بیایید و به حالت ابتدای جلسه بازگردید. طول جلسه هیپنوتراپی و تعداد جلسهها به اهداف فردی شما بستگی دارد. بعضی از افراد حتی در ۱ تا ۳ جلسه هم به نتیجه می رسند.
فواید درمان با هیپنوتراپی
فایده اصلی هیپنوتیزم این است که افراد را وارد حالت آرامی از ذهن میکند، در این حالت ممکن است آنها در مقابل تلقینها پذیرا باشند و درنتیجه بتوانند بعضی از عادتهایشان را تغییر دهند. این درمان شاید برای بعضیها نتایج سریع و ارزشمندی به همراه داشته باشد، اما نه برای همه.
پژوهشها نشان دادهاند احتمال دارد بعضی افراد راحتتر اثرات هیپنوتیزم را بپذیرند و درنتیجه، بیشتر از آن فایده ببرند؛ مثلا بعضی از خصوصیات رفتاری مانند ازخودگذشتگی و پذیرابودن، افراد را در مقابل هیپنوتیزم مستعدتر میکند. پژوهشها نشان دادهاند مستعدبودن برای هیپنوتیزم بعد از ۴۰سالگی افزایش مییابد و زنان، بدون توجه به سن، بیشتر از مردان پذیرای هیپنوتیزم هستند. تحقیقات نشان داده است افرادی که دیدی مثبت به هیپنوتیزم داشتند راحتتر به آن واکنش نشان دادند.
درمان افسردگی با هیپنوتراپی
با توجه به علت افسردگی ، درمان افسردگی نیز متفاوت است . مثلا” افسردگی با علت ژنتیکی به دارو درمانی بهتر جواب می دهد ، اگرچه روان درمانی نیز برای این گروه از افراد بسیار مهم می باشد . اما افسردگی هایی با علل محیطی و شخصی را می توان با تاکید بر روش های روان درمانی با رویکرد شناختی و رفتار درمانی تحت درمان قرار داد .
با این حال گاهی اوقات باید از دارو درمانی نیز برای این نوع از افسردگی ها استفاده نمود . با این حال بنظر می رسد هیپنوتراپی به همراه روان درمانی و گاهی اوقات به همراه دارو درمانی یکی از موثر ترین روش های درمان افسردگی باشد .
درمان افسردگی با هیپنوتراپی
درمان عدم اعتماد به نفس با هیپنوتراپی
عدم اعتماد به نفس یکی از اختلالات قابل درمان با هيپنوتراپی است. بسیاری از مردم به راحتی قادر به ابراز وجود و احقاق حق خود در ارتباط با دیگران نیستند . ریشه این مشکل بیشتر به تربیت دوران کودکی و یا تجربیات تلخی که در روابط با دیگران حاصل می شود برمی گردد . چنین افرادی را می توان دارای عدم اعتماد به نفس و یا خجالتی بودن و یا کسانی در روابط اجتماعی دچار ترس و اضطراب هستند دانست .ارتباط این ویژگی شخصیتی و اختلالات روانی در این است که چون این افراد قادر به ابراز احساسات و هیجانات خود به طرز منطقی و معقول نیستند این هیجانات و احساسات را سرکوب نموده و در نتیجه دچار اختلالات روانی گوناگون که در ذیل مشاهده می نمایید می شوند. به اعتقاد و طبق تجربیات بالینی من عامل عدم اعتماد به نفس و خجالتی بودن بزرگترین عامل اختلالات روانی در حال حاضر می باشد.
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.