آیا سیگاری را میشناسی که قصد ترک سیگار نداشته باشد؟ مهم نیست دلایل ترک سیگار چیه. برای راضی کردن پدر و مادر یا همسر و فرزندان یا برای سلامتی جنینی که در شکم داری یا برای اینکه طول عمر بیشتری داشته باشی و از مرگ میهراسی. شاید هم برای خوشتیپی و تیپ و ظاهرت میخواهی سیگار را ترک کنی.
مهم نیست به چه دلیل قصد ترک سیگار داری و مهم نیست چند بار تا کنون اراده کردی سیگار را ترک کنی و شکست خوردی. حتی مهم نیست چند سال است سیگار میکشی و اکنون قصد ترک عادتی قدیمی را داری. ترک سیگار سختتر از ترک عادتهای بدی دیگر نیست و همهچیز در انتخاب تو است، در ذهن تو و باور تو. همهچیز به ضمیر ناخودآگاه تو مربوط میشود و تمایلات و دلایلی و بهانههایی که در بخش پنهان ذهنت برای سیگار کشیدن وجود دارد و اجازه نمیدهند برای همیشه با کشیدن سیگار خداحافظی کنی.

ترک سیگار
ترک سیگار
شاید روشهای مختلفی برای ترک سیگار را امتحان کرده باشی و هیچکدام موفقیتآمیز نبودند. از جایگزینهای خوراکی مانند آدامسها، نباتها، داروها و عادتهایی که سیگار کشیدن را ترغیب میکنند تا روشهایی مانند اسپری بینی، چسبهای پوستی، مراجعه به کمپهای ترک اعتیاد و جلسات روان درمانی همه را امتحان کردی ولی هنوز سیگار میکشی. اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) در گزارشی آمار داده فقط ۶ درصد مردم با این روشها موفق به ترک سیگار شدند.
برخی افراد بارها برای ترک سیگار تلاش کردند ولی نتیجه نگرفتند و اکنون به این باور رسیدند که هرگز نمیتوانند سیگار کشیدن را ترک کنند. این بدترین اتفاقی است که میتواند برای یک فرد بیفتد چون دایما در حسرت و ضعف و ناامیدی به سر میبرد. میداند سیگار کشیدن برای او مضر است ولی باور کرده نمیتواند این عادت را ترک کند.

ترک عادت سیگار کشیدن
ترس ترک سیگار
این افراد دچار ترس عجیبی میشوند که اگر سیگار را از آنها بگیرند. چه اتفاقی برایشان خواهد افتاد و بیشتر به سیگار اعتیاد پیدا میکنند. اگر امروز سیگار نکشم چه میشود؟ اگر دیگر نتوانم تا آخر عمر سیگار بکشم چه میشود؟ چه چیزی را جایگزین سیگار کنم؟ اگر ترک سیگار باعث شود آرامش و موفقیتهای زندگیم از دست بروند چه کار کنم؟ همه اینها در ذهن تو و هزاران سیگاری دیگر هستند و همین باورها و افکار منفی، همین ترسها و استرسها و شکها باعث میشوند هیچ روش ترک سیگاری موفق نباشد و شما دوباره و برای چندمین بار سیگار را ترک کنی و بعد به سویش بروی.
پس چه باید کرد و کدام روش ترک سیگار مناسب است؟ چه باید کرد که این دفعه موفق به ترک سیگار شوید و دوباره شکست نخورید؟
مشکل خود سیگار نیست
حقیقت این است که مشکل اصلی افرادی که بارها برای ترک سیگار اقدام کرده ولی موفق نشدند؛ خود ترک سیگار نیست. تو موفق میشوی سیگار را ترک کنی و یک هفته، یک ماه و شاید یک سال سیگار نمیکشی ولی باز عواملی ذهنی و درونی که در ضمیرناخودآگاه شما نهادینه شدند؛ باعث میشوند دوباره سراغ سیگار بروی. با کوچکترین مشکل و فشار و به هم ریختگی ذهنی و روانی به سیگار و نیکوتین پناه میبرید. در یک لحظه احساس ضعف و سستی و ناتوانی میکنی و وسوسه سیگار سراغ شما میآید. در آن لحظه هیچ راهی جز مصرف سیگار باقی نمیماند و دوباره یک نخ سیگار میکشی.

ترس از ترک سیگار
باید سیگار را ریشهای و علمی ترک کنید. باورها، توهمات، تصورات و عادتهای غلط و بد مرتبط با کشیدن سیگار را اصلاح و از دستشان خلاص شوید. واقعا حیف است که زندگی انسان که بزرگترین نعمت خدادادی است؛ با کشیدن سیگار دود شود و به هوا برود. لحظههای تو، شادی تو، سلامت جسمی و روانی تو به خاطر سیگار دود شوند و هیچی برای تو باقی نماند.
تو برای سرخوشی بیشتر یا فرار از استرس و افسردگی سراغ سیگار میروی ولی باید بدانی که درمان این مشکلات سیگار نیست و کشیدن آن وضعیت را بدتر میکند. ناامیدی از ترگ سیگار خودش یک عاملی است که باعث پناه بردن بیشتر به سیگار میشود.
ترک سیگار با هیپنوتیزم
در میان دهها روش مطرح برای ترک سیگار، به اعتقاد محققان و گزارشهایی که در سالهای اخیر منتشر شده است؛ هیپنوتیزم بهترین روش برای ترک سیگار است. هیپنوتیزم یک روش علمی برای درمان مشکلات روحی و ذهنی است و یکی از کاربردهای موفقیتآمیز آن، ترک سیگار است.
اگرچه روشهایی مانند یوگا، مدیتیشن و روان درمانی برای ترک سیگار استفاده شده و موثر هستند ولی هیپنوتیزم درمانی موفقیتهای بیشتری در ترک سیگار به دست آورده است. هیپنوتیزم درمانی ابتدا سعی میکند حس مثبتی از خودت به دست بیاوری و آگاهی بیشتری از افکار و باورهای خود داشته باشی. ذهنیات و باورهای خود را بررسی و پایش کرده و شناختی مفید از خودت کسب کنی. بیشتر افراد سیگاری آشنایی و درک درستی از شخصیت، صفات، ویژگیها و باورهای خود ندارند و به همین خاطر قادر به ترک سیگار نمیشوند.

ترک سیگار با هیپنوتیزم
در گام بعدی، هیپنوتیزم درمانی کمک میکند تصویرسازیهای ذهنی برای ترک سیگار با اراده خودت داشته باشی. هنگامی که داری هیپنوتیزم درمانی میکنی، به دلیل ترشح آندورفینها همان احساسات سرخوشی و شعف را در تو ایجاد کرده و احساسات منفی را از ذهنت دور میکند.
روش هیپنوتیزم درمانی از امر و نهی کردن به فرد سیگاری خودداری کرده و سعی در تغییر باورها و احساسات او دارد. فرد سیگاری تغییر نگرش داده و به سوی مسیری میرود که به بدن خود احترام بگذارد و این احترام بالاتر از هر احساس و وسوسه دیگری باشد.
هر وقت به فکر کشیدن سیگار میافتد؛ به این فکر میکند که باعث زردی دندانها شده و بوی خوش دهان را از بین میبرد؛ لباسها و موی او بوی بد میگیرند و از خوش تیپی و خوش قیافهای میافتد؛ غذاها به دهن او مزه نمیکنند و دیگر نمیتواند مانند گذشته طعم غذاها را بچشد و لذت ببرد؛ حس بویایی ضعیفی دارد و از نظر جسمانی نمیتواند چند پله را بالا برود و دهها فکر مثبت و تصویر خوب در ذهن او به وجود میآید تا بتواند در برابر وسوسههای کشیدن سیگار مقاومت کند.

مبارزه با سیگار
در حقیقت، به تو یاد میدهد قدرت ذهنی برای مبارزه با وسوسههای کشیدن سیگار به دست بیاوری و در شرایطی قرار نگیری که در برابر وسوسههای جسمانی احساس ضعف و ناتوانی کنی. آن وقت میتوانی برای همیشه سیگار کشیدن را ترک کنی و سال بعد یا ده سال بعد دوباره سیگاری نشوی!
بیشتر مراجعهکنندگان به هیپنوتیزم و استفاده از روشهای علمی آن موفق شدند در طی سه الی چهار جلسه سیگار را ترک کنند. هیپنوتیزم مانند روشهای دارویی نیست که عوارض جانبی برای فرد داشته باشد یا مجبور به خوردن چیزی شود. نیازی نیست در یک مکان تحت نظر باشد و یک سری عادتهای سخت را هر روز تکرار کند.
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.